نحوه خرید گل محمدی بدون خار در بازارهای داخلی کار بسیار راحتی است از آنجایی که روش های سنتی روز به روز در حال تغییر و تحول هستند می توان به انواع گل محمدی در زمان کوتاهی دست یافت که در بازار امروز از آن فرآورده های بسیاری همچون گلاب گیری و … انجام می شود.
همه چیز در مورد گل محمدی بدون خار
یکی از علل گونه های گل محمدی به تغییر کاشت و برداشت آن ها بر می گردد که با روش های گوناگون موفق به تولید چندین نمونه از گل های محمدی شده که یکی از بارزترین و پر طرفدارترین آن ها یعنی گل محمدی بدون خار است؛ این در درجه ی اول با زیبایی و عطر منحصر به فردی که دارد از زمان گذشته تا به امروز در میان افراد جا باز کرده است و از آن استفاده های زیادی می شود.
در حالت کلی اگر بخواهیم گل های محمدی را برای شما شرح دهیم باید بگوییم که سازگار بودن آن ها با هر شرایط آب و هوایی نظر بسیاری را کاشت و برداشت این محصول به خود مجذوب کرده است و حتی در شرایط سخت با خشکی نیز سازگار است، تفاوت گل محمدی با سایر گل ها در این است که علاوه بر سادگی دارای زیبایی و خواص بیشماری است؛ زیبایی گل برگ های خوشرنگ آن وصف نشدنی است که از ۳۲ تا ۱۰۰ گل برگ را می توانید درون آن ها بیابید که در برخی آن ها به ۱۴۰ تا ۱۶۰ نیز می رسد.
گل های محمدی را با نام Rosa Damascena می شناسند که از آن گلاب های متعددی گرفته می شود و از ارزش بسیار بالایی برخوردار است؛ سازگار بودن این گل با انواع شرایط و رشد آن در سخت ترین موقعیت ممکن یکی از علل مقاومت آن در برابر انواع بیماری است؛ گل های محمدی را می توان در سال یک یا نهایت دو بار آبیاری کرد و شاهد رشد عالی آن ها بود.
به جرات می توان گفت برترین گل های محمدی در مناطقی مانند کاشان، بخش های بزرگ جوشقان، نیاسر، قمصر و … رشد و پرورش داده می شوند که از کیفیت بسیار چشمگیری برخوردار هستند؛ در ضمن عمر بوته های این گل به ۴۰ تا ۵۰ سال می رسد که تنها ۲۵ سال از آن به عنوان عمر اقتصادی مفید می باشد.
انواع گل محمدی در ایران
همانطور که پیش تر به آن اشاره شد وجود انواع گل محمدی در دنیای امروز به نحوه ی کاشت و برداشت آن ها بر می گردد که انواع ژنوتیپ های موجود در ایران با توجه به تحقیقات انجام شده که ۲۰۰ نمونه از گل محمدی به ثبت رسیده است که بیش از ۴۰ نمونه از آن ها را معرفی کرده و در بازار از آن استفاده های بسیاری می شود؛ از جمله فرآورده هایی که امروزه شاهد آن هستیم غنچه و گل خشک، انواع گلاب، اسانس، ابسولوت، کانکریت و … می باشد.
در حالت کلی می توان گل های محمدی را به دو دسته گل محمدی قدیمی بهار و گل محمدی جدید پاییز یا خودرو و وحشی تقسیم کرد که در بسیاری از مناطق ایران در حال رشد می باشند؛ نکته ی شایان ذکر در اینجا این است که شکل بیشتر این گل ها شبیه به هم هستند اما از نظر سطح پلوئیدی ممکن است با یکدیگر متفاوت باشند؛ انواع گل های محمدی شامل:
- ردهی دو لپه ای ها
- زیر رده Rosidea
- راسته Rosales
- خانواده Rosaceae
- زیر خانواده Rosoideae
- و …
مواردی که ذکر شد تنها بخشی از این خانواده می باشند که بسیاری را حیرت زده کرده اند، این محصول در دسته ی رزهای قدیمی و غیر بالارونده طبقه شده است که با خود به همراه زیبایی خواص بسیاری دارد و در صنعت های گوناگون مورد استفاده قرار می گیرد.
اطلاعاتی در مورد گل محمدی بدون خار
دانه و بوته هایی این گل در مراکز به فروش می رسند و آن ها را در مناطق کم آب، گرم و خشک می توان پرورش داد؛ شاید جالب باشد بدانید که گل های محمدی بدون خار برای خشک کردن استفاده می شود و این در حالی است که در گل های خاردار برای گلاب گیری و … مورد استفاده قرار می گیرند.
یکی از مواردی که ذهنیت برخی از کشاورزان را درگیر کرده است خاردار بودن این نمونه از گل هاست؛ اما این گل ها را نیز می توان از دسته گل های اسانس دار دسته بندی کرد که به بیش از ۵۰۰ نمونه را می توان با آن ترکیب کرد؛ به دلیل خاردار نبودن آن ها هنگام کاشت و برداشت نیز زخم و خراشیدگی ایجاد نمی کند که کار را برای افراد راحت کرده است و از نظر بهداشت بسیار عالی است و آلودگی ایجاد نمی کند.
گل های محمدی بدون خار دارای ارتفاع ۷۰ تا ۹۰ سانت است که در اصل به جای رشد طولی به غنچه دهی معروف شده است و از آن غنچه های خشک بسیاری به دست آورده می شود؛ جالب تر این است که بدانید این محصول دچار هیچ آفتی نمی شود و در جهان لقب قاضی جهان را به خود اختصاص داده است و در بین ۵۰ کشور استفاده های متفاوتی دارد.
تفاوت گل محمدی بدون خار با بقیه گل ها
تفاوت گل محمدی بدون خار با بقیه گل ها در فرآورده های نهایی است که از این محصول به دست می آید چرا که تحقیقات انجام شده نشان می دهد که خصوصیات آن ها با توحه به ژنتیکی و ظاهری، تعداد گلبرگ ها، عملکرد اسانس، مقاومت به بیماری ها، زمان گلدهی و … بستگی دارد.
خصوصیات بسیاری در این گل ها نهفته است که نظر بسیاری را به خود جذب کرده است اما بارزترین آن ها مواردی است که به آن ها اشاره شد و تفاوت اصلی گل های محمدی بدون خار با خاردار در نتیجه ی آن هاست که از بدون خار برای تهیه غنچه ها استفاده می شود چرا که در غنچخ های این گل خواص بیشماری نهفته است که نظر افراد را به این سمت و سو کشانده است:
- التهاب های پوستی با گل محمدی
- لایه برداری پوست
- پودر غنچه برای آکنه و جوش
- مرطوب کردن لب ها
- و …
توجه داشته باشید که این مزایا به اینجا ختم نمی شود و از آن استفاده هایی زیادی می شود چرا که گل محمدی بدون خار را در مناطق سختی پرورش داده اند که در برابر بسیاری از شرایط از خود مقاومت نشان داده است.