گل محمدی بعد از گل رز از محبوب ترین و زیباترین گل های جهان است که نه تنها ار لحاظ جنبه زیبایی بلکه به دلیل رایحه خوشبو طرفداران بیشماری را به سوی خود جلب کرده و همچنین کاربردهای فراوانی در صنایع تبدیلی و درمانی دارد، استان همدان یکی از استان های مهم در زمینه پرورش گل محمدی در کشور به شمار می رود، جهت سفارش و یا خرید این گل خوشرنگ و خوشعطر باکیفیتی ویژه و قیمتی استثنایی می توانید از طریق مراکز خرید عمده گل محمدی همدان به صورت مستقیم و بدون واسطه اقدام بفرمایید.
انواع گل محمدی همدان در ایران
در رابطه با انواع گل محمدی در استان همدان بر حسب نوع کاربردی که در صنایع مختلف دارند می توان به موارد متعددی اشاره داشت که در ادامه بیشتر به این موضوع می پردازیم.
از انواع گل محمدی بر حسب نوع و میزان عطر و کیفیتشان جهت گلاب گیری، روغن گیری، تهیه کرم های آرایشی و بهداشتی، پماد، دمنوش استفاده می نمایند.
روغن گل محمدی که حاصل جوشاندن عصاره گل محمدی است در درمان های طبی کاربردهای فراودنی دارد، این روغن سرشار از ویتامین C و آنتی اکسیدان بوده و با بالا بردن سیستم دفاعی بدن در برطرف کردن آلرژی و درمان بیماری آنفولانزا و سرماخوردگی بسیار مفید است.
از دیگر مزیت های روغن گل محمدی می توان به درمان بیماری های پوستی و جلدی، از بین بردن لکه ها و کم کردن چین و چروک و لایه بردار پوست استفاده نمود.
بنابراین از این روغن در تهیه بسیاری از کرم های آرایشی و بهداشتی نظیر اسکراب ها استفاده می نمایند.
از دیگر خواص و مزیت های استفاده از انواع گل محمدی به اشکال متنوع می توان به موارد زیر اشاره نمود:
- درمان سرفه های مزمن
- درمان دردهای شکمی و مشکلات گوارشی
- کاهش خونریزی در ایام قاعدگی
- پاک سازی کلیه، کبد، کیسه صفرا و مثانه
- برطرف کننده عفونت های مجاری اداری
- خاصیت ضد التهابی و برطرف کننده اگزماهای پوستی
مشخصات کلی گل محمدی خشک
در ادامه مطلب قصد داریم تا درباره مشخصات کلی گل محمدی به ویژه از نوع خشک آن بپردازیم پس تا پایان مطلب ما را همراهی بفرمایید.
گل محمدی از تیره گل سرخیان است که از مهمترین ویژگی بارز این گیاه می توان به مقاومت بالای آن در برابر کم آبی اشاره کرد.
این گل از خارهای تیز و برنده ای برخوردار بوده که به عنوان سپر محافظتی این گل در برابر انواع جانوران موزی عمل می کند.
بهترین منطقه جهت رشد این گل مناطق کوهپایه ای با زمستان های سرد و تابستان های معتدل بوده و بهترین دما جهت رشد آن دمای بین ۱۵ الی ۲۱ درجه می باشد.
از مهمترین استان های پرورش دهنده گل محمدی در کشور می توان به استان هایی نظیر کاشان، همدان، اصفهان، شیراز و سایر استان های مرکزی دیگر اشاره نمود.
استان هموان به ویژه شهرستان ملایر از عمده تولید کنندگان گل محمدی در کشور محسوب می شوند.
تکثیر گل محمدی به روش های متنوعی نظیر خابانیدن، قلمه زدن، پاجوش دادن، پیوند زدن و بذر انجام می گیرد، که از میان روش های فوق روش قلمه و پاجوش به علت تکثیر راحت تر و رشد سریعتر کاربرد بیشتری دارد.
از گلبرگ های گل خشک به دلیل خاصیت ضدعفونی که دارند در علم طب بیشتر به عنوان ضماد و به منظور التیام زخم ها، ضدعفونی کردن آنها، پایین آوردن تب، درمان زگیل، لکه های جلدی، تحلیل ورم ها، ترمیم بافت های آسیب دیده و گوشت های اضافه روی زخم ها و بسیاری موارد دیگر استفاده می نمایند.
همچنین از گلبرگ های گل خشک در صنایع هنری و دکوری و یا تزئینات انواع شیرینی ها نظیر گز، قطاب، راحت الحلقوم، حلوا، تهیه مربا و غیره استفاده می نمایند.
روش تهیه گل محمدی خشک به این گونه است که پس از جداسازی گلبرگ ها آنها را به مدت یک ربع تا نیم ساعت می خیسانند تا گرد و غبار و موجودات ریز و میکروسکوپی روی آن جدا گردد، پس از آبکش نمودن آنها را بر روی پارچه تمیز و سفید درکنار شوفار و بخاری و یا در مجاورت نور غیر مستقیم آفتاب قرار می دهند تا خشک گردند.
استفاده از گل محمدی عطری در چای
از مهمترین موارد کاربرد گل محمدی عطری استفاده از آن در چای و دمنوش است، دمنوشی که از گل محمدی عطری تهیه شده از خاصیت نشاط آوری و آرامش دهندگی بالایی برخوددار بوده و در درمان بیماری های روحی و عصبی تاثیر بسزایی دارد.
چای یا دمنوش گل محمدی از عطر و بوی خوشایندی برخوردار است و مصرف آن علاوه بر تسکین دهندگی اعصاب و شادابی روح و روان به عنوان ضدعفونی کننده طبیعی اندام های حیاتی بدن نظیر کبد، کلیه، کیسه صفرا، مثانه عمل کرده و همچنین خاصیت ملینی دارد.
این چای همچنین التهابات و حساسیت پوستی را از بین برده و در از بین بردن سردردهای عصبی از تاثیرات فوق الهاده ای بهره مند می باشد.
ایران به عنوان اولین تولید گل محمدی و انواع محصولات آن نظیر گلاب و اسانس و گل خشک در جهان به شمار می رود که قدمت تولید این گل در ایران را می توان به دوران هخامنشیان نسبت داد که از این گل بیشتر به منظور عطر و خوشبوکننده محیطی نظیر عود استفاده می کردند.
امروزه به دلیل کشف خواص فوق العاده این گل مخصوصا در حوزه درمان بیماریهای عفونی و اختلالات روحی استفاده از آن در صنایع دارویی و بهداشتی از اهمیت فراوانی برخوردار شده است.
ویژگی های بارز گل محمدی صورتی
از مهمترین ویژگی های بارز گل محمدی صورتی رنگ می توان به عصاره بیشتر و عطر و بوی دلپذیرتر این گل اشاره کرد، به همین دلیل است که این رقم از گل محمدی از کیفیت و مرغوبیت بیشتری جهت تهیه اسانس و گلاب گیری برخوردار است.
انواع گل محمدی بر حسب تیره و یا نژاد و با توجه به درصد اسانسی که تولید می نمایند به انواع مختلفی نظیر گل های مخصوص گلاب گیری، گلبرگ گل خشک، گل های مخصوص عطر و اسانس و موارد دیگر به کار می روند.
گل محمدی که از آن به منظور گلاب گیری و یا عطر و اسانس استفاده می نمایند باید از عصاره و عطر بیشتری نسبت سایر گل ها برخوردار باشد.
گلاب یکی از پرمصرف ترین و پرطرفدارترین محصولات گل محمدی است که خود در صنایع تبدیلی دیگر کاربردهای فراوانی دارد.
گل های محمدی در طیف رنگی صورتی کمرنگ تا قرمز تیره یا آتشین متغیر می باشند و از لحاظ گلدهی در دو نوع قرار دارند.
یک گروه که گل دهی آنها در فصل بهار و یا اوایل اردیبهشت ماه آغاز می شود گل های صورتی رنگی هستند و گروه دیگر گل دهی آنها از اوایل فصل شروع شده و تا فصل پاییز ادامه پیدا می کند که رنگ این گل ها از صورتی بسیار کمرنگ تا متمایل به سفید متغیر می باشد، از هر دو نوع این گل ها به منظور گلاب گیری استفاده می نمایند.