گل محمدی شیراز معروف ترین گل محمدی در ایران است. گل های محمدی در دو نوع غنچه و گل شکفته به فروش می روند. گاهی این گل ها را به صورت خشکیده می فروشند و گاهی از آن گلاب تولید کرده و می فروشند. گل محمدی عطر و بوی بی نظیری دارد و گلاب به دست آمده از آن نیز بسیار خوشبوست از گل محمدی و گلاب در بعضی غذا ها استفاده می شود.
انواع گل محمدی شیراز درجه یک
نام دیگر گل محمدی گل گلاب است که یکی از انواع رز است و نسبت به سایر رزها عطر و خواص بهتری دارد. کاشت این گل ها در ایران در میمند استان فارس و کاشان در استان اصفهان بیشتر از شهرهای دیگر است.
طیف رنگی گل های محمدی از صورتی کمرنگ تا صورتی پر رنگ مایل به قرمز است. گل محمدی به صورت درختچه و به روش نشا کشت می شود. این گل اغلب در مناطق کوهپایه ای و خشک و یا نیمه خشک می روید.
درختچه ی گل محمدی بسیار در برابر گرما و سرما مقاوم است و همه نوع شرایط آب و هوایی را تحمل می کند اما معمولا در مناطق آفتاب گیر و باز و خشک با شب های خنک را ترجیح می دهد. این گل نسبت به کم آبی بسیار مقاوم است و حدودا هر دو هفته یک برا یک بار نیاز به آبیاری دارد. اگر درختچچه در شهری باشد که باران ببارد گل می تواند از همان آب باران تغذیه کند و دیگر نیازی به آبیاری نیست.
آشنایی با انواع گل محمدی در بازار
به طور کلی ۱۳ نوع گل محمدی در دنیا وجود دارد که ایران به دلیل چهار فصل بودن و آب و هوا های مختلف در مناطق مختلف می تواند هر ۱۳ نوع گل محمدی را در دامن خود پرورش دهد.
انواع گل محمدی موجود در بازار بر اساس محلی که این گل چیده شده است ارزیابی و طقه بندی می شوند.بعضی کشور ها گل محمدی ایران را به نام خود ثبت کرده اند مثل کشور بلغارستان.
گل محمدی شیراز یکی از بهترین گل های موجود در ایران است و گل و گلاب آن را به سایر شهر ها می فرستند و حتی به خارج از کشور نیز صادر می شود.
از گل خشک شده ی محمدی می توان در مربا هم استفاده کرد. درست کردن مربا با گل محمدی تازه هم امکان پذیر است برای این کار یک پیمانه شکر و نصف پیمانه آب مقداری آبلیمو و مقداری زعفران را در قابلمه ریخته و روی حرارت قرار می دهید تا جوش بیاید و شکر کاملا در آب حل شود و شهد آماده شود، سپس گلبرگ های گل محمدی را در آن بریزید و اجازه دهید نرم شوند.
اگر در تهیه ی این مربا از گل محمدی خشک شده استفاده می کنید در نظر داشته باشید که مدت زمان بیشتری صرف پختن مربا می شود.
اگر از شهد بیشتری در تهیه ی شربت استفاده کنید می توانید وقتی مربا پخت شهد اضافی آن را خارج کرده و به عنوان شربت از آن استفاده کنید.
مزیت های گل محمدی خشک در ایران
زمان گل دادن درختچه ی گل محمدی معمولا بین اردیبهشت ماه تا تیر ماه است. بعد از این مدت مردم برای مصارفشان از گل محمدی خشک شده استفاده می کنند.
گل محمدی بسیار برای سلامت پوست مفید است. اگر در اینترنت جست و جو کنید می بینید در بیشتر ماسک های پوست و ماسک های صورت از گل محمدی یا گلاب آن استفاده شده است و یا توصیه کرده اند که بعد از استفاده از ماسک پوست خود را با گلاب یا دم کرده گل محمدی خشک شده بشویید.
علاوه بر ماسک های پوست از گل محمدی در تولید ماسک های مو نیز استفاده می شود. این ماسک ها به تقویت مو کمک کرده و ریزش مو را کم می کنند.
اگر میخواهید معجونی عالی برای تقویت موها درست کنید گل محمدی خشک شده را دم کرده و داخل حنا بریزید و به سر خود ببندید، با استفاده از این معجون متوجه می شوید ریزش موهایتان به طرز شگفت آوری کم شده و حتی رویش مجدد آن ها شروع می شود.
گل محمدی خشک شده را در دم کردن چای نیز استفاده می کنند. اگر مهمان دارید و می خواهید طعم چای خوبتان همیشه با مهمان بماند، موقع دم کردن چای چند برگ از گل محمدی خشک شده داخل آن بریزید.
علاوه بر این که می توانید از گل محمدی خشک در چای استفاده کنید می توانید خود گل محمدی خشک شده را دم کرده و بخورید، البته توجه کنید در مصرف آن زیاده روی نکنید چون دچار اسهال می شوید.
دم کرده ی گل محمدی خشک شده ملین است و به رفع یبوست کمک می کند.
دم کرده ی گل محمدی خشک شده تب بر است و درجه حرارت بدن را پایین می آورد.
می توانید چند قطره از دم کرده ی گل محمدی را در چشم خود بریزید که به بهبود بینایی کمک می کند.
گل محمدی دستگاه ایمنی را تقویت کرده و از بروز گلو درد و سرما خوردگی جلوگیری می کند.
دم کرده ی گل محمدی ادرار آور است و از ابتلا به سنگ کلیه جلوگیری می کند، در مبلایان به سنگ کلیه این دم کرده می تواند سنگ را دفع کند.
اطلاعاتی درمورد گل محمدی صورتی خشک
گل محمدی صورتی شیراز به صورت خشک شده فروخته می شود. منبع و کشور اصلی کاشت گل محمدی ایران است اما چون گل محمدی از دمشق به اروپا برده شده است به آن گل دمشقی می گویند. بعد از ایران ، ترکیه، هند، عربستان و افغانستان در صنعت گلاب گیری و روغن گیری فعالیت دارند.
گل محمدی یکی انواع گل رز است. این گل برگ هایی مرکب از هفت و به ندرت نه برگچه ی دندانه دار دارد. گلبرگ گل ها ۳۲ عدد هستند که صورتی یکدست و مشابه هستند و زمان روییدن آن ها اول صبح است. در روستاها و شهر هایی که این گل کشت می شود کشاورزان گل محمدی و کارگران صبح قبل از طلوع آفتاب بیدار شده و به سمت زمین های کشاورزی می روند تا گل بچینند. گلی که زیاد روی شاخه بماند و باران زیاد به آن بخورد گلبرگ هایش می ریزد و دیگر قابل استفاده نیست.
گل محمدی گاهی اوقات در معرض نور مستقیم خورشید خشک می شود و گاهی اوقات در مقیاس های زیاد آن را به صورت صنعتی خشک می کنند.